Juodųjų serbentų tarta su šokoladu

Autorius Svajojantis Olandas

Šią tartą pagardintą juodaisiais serbentais gaminau, kai alyvos žydėjo visu gražumu. Žinojau, kad man labai jų reikia šiai fotosesijai. Ir žinojau, kad juodųjų serbentų spalva gražiai derės su šiais augalais. Deja niekas jomis aprūpinti manęs negalėjo, tad teko pačiam žvalgytis šalia namų ir jų ieškoti. Aplink augo tikrai nemažai, bet kaip nusiskinti, kai atrodo visas miestas taip ir stebi tave, kai bandai nulaužti tą šakelę. (Na, gerai, bent jau piktos moteriškės tikrai pasirodo, kai tu bandai įvykdyti savo planą).

Buvo minčių eiti ir naktį, bet kol pasiryždavau naktis ateidavo ir praeidavo, o alyvų vis neturėjau. Ir, kai tai pagaliau įvyko, niekas net nesuprato. Niekas ten nežiūrėjo, niekas nestebėjo ir niekas nepalydėjo piktais žvilgsniais.

Juodųjų serbentų tarta

Pati tarta ryškaus ir intensyvaus skonio. Su charakteriu. Ir tikrai ne vaikiška 🙂 Ne visiems ji tiktų ir patiktų, bet bent jau man patiko. Ją sudaro trapus, gal net šiek tiek birus, pagrindas. Jaučiamas ryškus lazdynų skonis. Bet kokiu atveju, pagrindą galima pasikoreguoti pagal save: sausainiai, keptas pagrindas, kiti riešutai. Improvizuoti galima drąsiai.

Juodųjų serbentų sluoksnis minkštas ir kreminis. O kur dar ta nuostabi spalva! 🙂 Ir visa tai uždengia tirpstantis burnoje šokoladinio kremo sluoksnis.

Skanu. Gardu. Bet tikrai ne kiekvienam 🙂

Šokoladinė tartaletė

Juodųjų serbentų tarta su šokoladu

Šią tartą pagardintą juodaisiais serbentais gaminau, kai alyvos žydėjo visu gražumu. Žinojau, kad man labai jų reikia šiai fotosesijai. Ir žinojau, kad juodųjų serbentų spalva gražiai derės su šiais augalais.… Desertai saldumynai, desertai, tarta, juodieji serbentai, ganašas, lazdyno riešutai, kokosų grietinėlė, juodųjų serbentų tyrė, baltas šokoladas, šokoladinis riešutų kremas, liofilizuoti milteliai, pyragas European Atsispausdinti
Porcijos: 8-10 gabalėlių
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

Pagrindui:
190 g lazdyno riešutų miltų
25 g kakavos miltelių
30 g kokosų aliejaus
45 g klevų sirupo
¼ arb.š. druskos

Juodųjų serbentų sluoksniui:
120 g balto šokolado
80 g juodųjų serbentų tyrės (arba trintų uogų)
40 g kokosų grietinėlės 36%
1-2 arb.š. liofilizuotų serbentų miltelių

Šokoladinio kremo sluoksniui:
150 g šokoladinio lazdynų kremo
180 g kokosų grietinėlės

Gaminimo instrukcijos

Pagrindas:
• Visus ingredientus suberkite į indą ir išmaišykite iki vientisos masės.
• Kepimo formą (21 cm dydžio) lengvai ištepkite riebalais ir suberkite paruoštą masę.
• Suformuokite dugną ir sieneles.
• Padėkite į šaldytuvą, kol prireiks.

Juodųjų serbentų sluoksnis:
• Šokoladą suberkite į siaurą indą ir ištirpinkite mikrobangų krosnelėje (arba ant garų vonelės).
• Į nedidelį prikaistuvį supilkite juodųjų serbentų tyrę (arba uogas) ir viską pakaitinkite beveik iki užvirimo.
• Masę supilkite ant šokolado.
• Suberkite liofilizuotus serbentų miltelius ir viską pertrinkite rankiniu trintuvu iki vientisos masės.
• Paruoštą įdarą supilkite ant tartos pagrindo.
• Perkelkite į šaldytuvą ir leiskite įdarui sutvirtėti.

Šokoladinio kremo sluoksnis:
• Kokosų grietinėlę pakaitinkite beveik iki užvirimo.
• Supilkite ant šokoladinio kremo ir viską pertrinkite rankiniu trintuvu iki vientisos masės.
• Paruoštą kremą supilkite ant sustingusio uogų įdaro.
• Tartą perkelkite į šaldytuvą ir leiskite įdarui sustingti bent kelias valandas arba geriausia per naktį.
• Puoškite pagal fantaziją.
• Skanaukite ir mėgaukitės. Skanaus! 🙂

Tarta su juodais serbentais ir šokoladu

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą