Lenkiškas varškės apkepas

Autorius Svajojantis Olandas

Tikriausiai daugelis iš mūsų yra bent kartą ragavęs varškės apkepo. Ir per daugybė metų atradę savo receptą. Daugybė receptų, skirtingi ingredientai ir patobulinimai.

Yra skanus varškės apkepas: purus ir minkštas. Toks, kurio norisi atsipjauti dar gabalėlį, nes dar negana! Dar šaukštelis grietinės, ant dar vieno gabalėlio ir vis negana ir negana. Tokį apkepą gali valgyti tiek suaugusieji, tiek vaikai, nes yra tokių receptų, kuriems amžius nėra svarbus!

Yra ir ne visai skanių varškės apkepo variantų: kietas, sukritęs, sprangus ir stringantis gerklėje. O, jei dar patiektas pusiau šiltas… Ne! Gal geriau net nekalbėkim apie tai!

Geriau gaminkime ir vaišinkime savo varškės apkepu tuos, kurie susirenka už stalo. Ir nesvarbu, ar tai visai paprastas receptas ar pagardintas Jūsų „slaptu“ ingredientu. Svarbu, kad jis būtų skanus!

Šį apkepą gaminu jau ne vienerius metus. Jo receptą atvežė artimieji iš draugų Lenkijoje. Nežinau, kiek jis yra autentiškas ir, kiek jis turi šios šalies tikrumo. Bet pats apkepas tikrai labai skanus! Kai pirmą kartą jo paragavome, taip jis ir „prilipo“.
Purus, minkštas. Toks, koks ir turi būti skanus varškės apkepas. Viskas su juo būtų gerai, jei ne viena smulkmena… Recepto niekas neužsirašė!

Tuomet dar ne itin kruopščiai viską užsirašinėjau, tad ir receptas tapo toks, koks yra šiuo metu. Ingredientus žinojau, bet tikslių kiekių nelabai… Kai paklausdavau, kas nors ką nors prisimindavo, bet kiek tai tikslu – neaišku. „Kitą kartą, tai jau tikrai viską užsirašysiu, kad viską prisiminčiau!“ – kartojau sau. Bet nelikdavo apkepo, nelikdavo ir užrašyto recepto. O vėliau, viskas kartojosi iš naujo!… „Tai kaip ten gaminti tą apkepą?“.

Vieną dieną atėjo laikas, kai viskas nugulė ant popieriaus lapo ir šiandien receptas jau užrašytas ir juo noriu pasidalinti su Jumis! Tikiuosi išbandysite ir receptas Jums patiks!

Apie receptą: apkepas vertas atsidurti ant Jūsų stalo. Purus, minkštas ir kvapnus. Ne per saldus, nes papildomo saldumo suteikia razinos. Man razinos yra būtinos! Bet Jūs galite kepti ir be jų. Skanus tiek karštas ir ištrauktas iš orkaitės, tiek jau atvėsęs. Tinka valgyti tiek pusryčiams, tiek pietums. Nors ir nėra pats sveikiausias pasirinkimas dėl kai kurių ingredientų naudojimo, bet išmėginkite, o tada jau spręskite! Ir pasidalinkite savo įspūdžiais!

Pastabos ir patarimai:
• Varškę gerai sutrinkite iki vientisos masės arba naudokite jau sutrintą.
• Šis apkepo variantas netinka tiems, kurie atidžiai stebi savo valgomų produktų sudėtį. Apkepui naudojamos manų kruopos ir vanilinio pudingo milteliai.
• Jei nemėgstate razinų, jų ir nedėkite.
• Man patinka razinas išbrinkinti vandenyje. Taip jos išpampsta ir tampa dar skanesnės (bent jau man).
• Razinas sumaišykite su žiupsneliu miltų. Taip jos nenuskęs ir nenusileis į apkepo apačią.
• Razinas galite įmaišyti pačioje pabaigoje su visa varškės mase arba panardinti į varškės masę, kai masė jau supilta į kepimo formą.
• Naudokite didelę kepimo formą. Taip apkepas iškeps greičiau ir tolygiau.
• Apkepo užteks daug valgytojų. Atminkite tai, jei norėsite pamaitinti daug žmonių.


Lenkiškas varškės apkepas

Tikriausiai daugelis iš mūsų yra bent kartą ragavęs varškės apkepo. Ir per daugybė metų atradę savo receptą. Daugybė receptų, skirtingi ingredientai ir patobulinimai. Yra skanus varškės apkepas: purus ir minkštas.… Apkepai karštieji patiekalai, pusryčiai, varškės apkepas, varškė, razinos, manai, manų kruopos, vanilinio pudingo milteliai, kiaušiniai, vanilinis pudingas, cukrus, pienas, European Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

1 kg varškės
5 kiaušiniai
100 – 150g cukraus
150 ml pieno
100 g manų kruopų
1 pakelis vanilinio pudingo (naudoju Dr.Oetker)
razinų
žiupsnelio miltų

Gaminimo instrukcijos

• Manų kruopas supilkite į dubenėlį.
• Užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol kruopos išbrinks.
• Razinas nuplaukite ir užpilkite vandeniu.
• Leiskite joms išbrinkti.
• Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite.
• Sudėkite į dubenį varškę ir kiaušinio trynius.
• Rankiniu smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės, kol neliks sausų varškės gabalėlių.
• Supilkite išbrinkusias manų kruopas.
• Supilkite vanilinio pudingo miltelius.
• Kitame dubenyje, kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų .
• Sudėkite juos į dubenį su visais produktais.
• Lengvais ir lėtais judesiais įmaišykite baltymus į varškės masę.
• Paruoštą masę supilkite į kepimo indą (20×30 cm dydžio), išklotą kepimo popieriumi.
• Paviršių išlyginkite.
• Išbrinkusias razinas šiek tiek nusausinkite ir apvoliokite su žiupsneliu miltų.
• Razinas išdėliokite ant viršaus ir panardinkite varškės masėje.
• Kepkite iki 170 - 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 - 60 minučių.
• Jei viršus kepimo metu pradeda pernelyg ruduoti, uždenkite folija.
• Iškepus, išimkite iš orkaitės ir kelias minutes palaukite, kol sutvirtės.
• Pjaustykite gabalėliais, dėkite į lėkštes ir nedelsiant patiekite.
• Valgykite su pasirinktais priedais: šviežiomis uogomis ar vaisiais, uogienėmis, grietine, galite apibarstyti cukraus pudra.
• Skanaus!

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą