Žąsies kulšelė su kalėdiniais prieskoniais

Autorius Svajojantis Olandas

Visiškai nežinojau, ko tikėtis ir kaip pavyks pagaminti iš žąsienos! Ji pirmą kartą atsirado mano virtuvėje tik „Lapino puota” dėka.

Šiek tiek kėlė nerimo ilgas kepimo procesas… Kilo abejonių, ar tikrai taip ilgai ją reikia kepti? Ar mėsa nebus sausa? O gal toks kepimo laikas ją tiek išdžiovins, kad nebus ką valgyti… O gal kepti trumpiau, bet, ar mėsa bus pilnai iškepus?

Abejonių tikrai turėjau. Bet be reikalo! Nes buvo tikra puota! Mėsa skaniai apskrudo. O nuo kaulo plyštantys gabalėliai, vertė laižytis pirštus. Mmm… O dar tas prieskonių aromatas! Buvau kaip tas lapinas gavęs gardų kąsnelį…

Tad išbandykite ir Jūs, kai turėsite laiko ir niekur nereikės skubėti…

Apie receptą: lengvas ir paprastas receptas, kuris labai tinka žiemos pietums ar vakarienei. Tai gali būti ir Jūsų šventinio stalo patiekalas. Kvepiantis kalėdiniais prieskoniais, toks patiekalas tikrai sukurs mažą šventę Jūsų lėkštėje. Ir nors pagaminti nėra sudėtinga, bet kantrybės šiek tiek pareikalaus.
Pati žąsies kulšelė iškepa minkšta, bet tuo pačiu išlaiko savo tvirtumą. Ir nors mėsa lengvai plėšiasi nuo kaulo, ja mėgautis norisi pamažu ir po nedidelį kąsnelį. Tikrai labai skanu! Ir ypač, kai taip kvepia Kalėdomis…

Pastabos ir patarimai:
• Receptas skirtas vienai žąsies kulšelei paruošti. Jei ruošite daugiau, daugiau pasigaminkite ir marinato.
• Paprastas paruošimas, bet reikalaujantis šiek tiek daugiau laiko. Jo prireiks, kol žąsies kulšelė pilnai iškeps.
• Prieskonius galite rinktis tuos, kuriuos labiausiai mėgstate. Taip pat galite didinti arba mažinti jų kiekį, priklausomai nuo to, kokio aromato tikitės.
• Naudokite naminį vištienos ar daržovių sultinį. O, jei neturite, galite naudoti pusė kubelio. Manau, taip pat labai tiktų ir natūralios obuolių sultys.
• Paruošto marinato šiek tiek liks, bet jokiu būdu jo neišpilkite, nes jo prireiks aptepti žąsies kulšelę šiek tiek vėliau.


Žąsies kulšelė su kalėdiniais prieskoniais

Visiškai nežinojau, ko tikėtis ir kaip pavyks pagaminti iš žąsienos! Ji pirmą kartą atsirado mano virtuvėje tik „Lapino puota” dėka. Šiek tiek kėlė nerimo ilgas kepimo procesas… Kilo abejonių, ar… Karštieji patiekalai mėsos patiekalai, karštieji patiekalai, žąsiena, žąsies kulšelė, prieskoniai, kalėdiniai patiekalai, balzaminis actas, medus, Dižono garstyčios, sultinys European Atsispausdinti
Porcijos: 1 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

550 g žąsies kulšelės (gaminau iš "Lapino puota")
1 valg.š. balzaminio acto
1 valg.š. medaus
½ valg.š. Dižono garstyčių
½ arb.š. druskos
¼ arb.š. maltų juodųjų pipirų
½ arb.š. malto cinamono
¼ arb.š. malto imbiero
¼ arb.š. malto muskato
¼ arb.š. malto kardamono
125 ml vištienos arba daržovių sultinio

Gaminimo instrukcijos

• Žąsies kulšelę nuplaukite ir gerai nusausinkite.
• Dideliame inde sumaišykite balzaminį actą, skystą medų, Dižono garstyčias ir visus kitus likusius prieskonius.
• Žąsies kulšelę gerai ištepkite paruoštu padažu, uždarykite indelį ar kitaip uždenkite, ir palikite marinuotis per naktį šaldytuve ar kitoje vėsioje vietoje.
• Kitą dieną ištraukite iš šaldytuvo, viską gerai permaišykite ir palikite šiek tiek pailsėti kambario temperatūroje.
• Įjunkite orkaitę iki 140° C temperatūros.
• Vidutinio dydžio kepimo indą ištepkite sviestu.
• Žąsies kulšelę nuvarvinkite ir padėkite taip, kad jos odelė būtų apačioje.
• Likusio marinato neišpilkite, nes jo prireiks vėliau.
• Įpilkite sultinio.
• Kepimo indą uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę .
• Kepkite žemoje temperatūroje 2 valandas.
• Po 2 valandų, kepimo indą ištraukite iš orkaitės ir nuimkite foliją.
• Orkaitės temperatūrą padidinkite iki 180° C.
• Žąsies kulšelę apverskite ir patepkite marinatu.
• Grąžinkite atgal ir kepkite toliau dar 30 – 40 minučių.
• Kas dešimt minučių, kepimo indą ištraukite ir žąsies kulšelę aptepkite marinatu, kol pabaigsite marinatą iki galo.
• Iškepusią žąsies kulšelę patiekite ant stalo su mėgstamu garnyru ir daržovėmis.
• Skanaus!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Lapino puota”

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą