Užkandinis krekerių tortas

Autorius Svajojantis Olandas

Jei tik galėčiau, norėčiau sustabdyti vasaros akimirkas. Rytinius saulės spindulius ir tą šviesą, kuri sušildo. Sušildo kūną ir mintis. Tas pakylėjantis jausmas, kuris galėtų ir nesibaigti. Kai šypsena sklinda ne tik iš lūpų, bet iš žmonių akių.

Jei tik galėčiau, norėčiau sustabdyti vasaros vėją. Jo lengvus atodūsius, kurie švelniai glamonėja kūną. Kai kiekvienas įkvėptas gaivus oro gurkšnis užpildo visą tave ir norisi tik dar stipriau įkvėpti.

Norėčiau sustabdyti vasaros skonius. Tą jausmą ir visas dovanas, kuriomis apdovanoja vasara. Neskubėti. Ir atsiduoti uogiškam malonumui.

Norėčiau sustabdyti akimirkas su žmonėmis. Su kuriais gera ir taip jauku…
Smagius pasivaikščiojimus, netikėtai virstančius trumpais nuotykiais.
Pokalbius, kurie įkvepia ir drąsina nebijoti.
Mūsų pėdsakus, kuriuos paliekame miško tankmėse ir, kurie taip greitai pranyksta lyg ryto rūkas.
Jaukius vakarus su šypsenom ir žaidimais.
Tylos akimirkas. Kai gera tiesiog tylėti ir nieko nesakyti…

Dar tiek norėčiau…

… jei tik galėčiau!

Apie receptą: gardus, su sūrumo poskoniais, kurie dera su traškančiais marinuotų agurkėlių gabalėliais. Trekšt, trekšt… Pjauni gabalėlį, ragauji ir minkšti krekeriai tirpsta burnoje.
Receptas labai lengvas ir paprastas. O ir laiko atžvilgiu yra labai dėkingas. Tereikia viską supjaustyti, sudėti, sumaišyti, kurį laiką palaikyti formoje ir šiek tiek palaukti kol skoniai susimaišys. Viskas. Skanaukite!

Pastabos ir patarimai:
• jei už lango +30C°, galite ir nelaikyti tą rekomenduojamą valandą kambario temperatūroje. Tiesiog įdėkite į šaldytuvą ir viskas.
• šį krekerių tortą galima valgyti vieną ar derinti su kitais užkandžiais.
• jokiu būdu nesirinkite saldžių krekerių, jei kartais neradote parduotuvėje. Netinka.
• formą, kurioje laikysite krekerių tortą, galite rinktis pagal savo norus. Tai gali būti apvali, stačiakampio ar pailgos kekso formos.
• kiekis išeina nemažas, tad tikrai pamaitins ar bent leis paragauti nemažai daliai žmonių.


Užkandinis krekerių tortas

Jei tik galėčiau, norėčiau sustabdyti vasaros akimirkas. Rytinius saulės spindulius ir tą šviesą, kuri sušildo. Sušildo kūną ir mintis. Tas pakylėjantis jausmas, kuris galėtų ir nesibaigti. Kai šypsena sklinda ne… Užkandžiai užkandžiai, šaltieji užkandžiai, krekeriai, kiaušiniai, marinuoti agurkėliai, fermentinis sūris, majonezas, krabų lazdelės, tortas European Atsispausdinti
Porcijos: 10 Paruošimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

150g krekerių „Žuvyčių“
200g fermentinio sūrio
3 kiaušiniai
300g krabų lazdelių
400g neriebaus majonezo
100g marinuotų agurkėlių ( arba pagal norus )
prieskonių ar prieskoninių žolelių pagal skonį

Gaminimo instrukcijos

• Kiaušinius kietai išvirkite, ataušinkite ir nulupkite .
• Kiaušinius ir sūrį sutarkuokite burokine tarka.
• Krabų lazdeles ir marinuotus agurkėlius supjaustykite kubeliais.
• Visus ingredientus sumaišykite: kiaušinius, krekerius, sūrį, krabų lazdeles, agurkėlius, prieskonius ir majonezą.
• Formą, kurioje laikysite krekerių tortą, dugną ir šonus išklokite maistine plėvele. Palikite maistinės plėvelės kraštus tiek laisvus, kad būtų galima uždengti visą tortą.
• Visą masę sudėkite į formą ir suspauskite.
• Leiskite pastovėti kambario temperatūroje apie valandą, kad viskas susigertų.
• Statykite į šaldytuvą kelioms valandoms arba geriausia per naktį.

Recepto šaltinis: Visko po trupinėlį

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą