Mieliniai grikių blynai

Autorius Svajojantis Olandas
Mieliniai grikių blynai

Tik truputį vienas kitas laipsnis mažiau (čia taip rašiau prieš kelias dienas 😀 ) ir iš karto norisi ko nors jaukaus ir skanaus 🙂 Aš mieliau linkčiau link minkštų ir kvapnių bandelių su cinamonu… arba aguonomis. Bet turėjau užsilikusių grikių miltų, kuriuos reikėjo sunaudoti. O kur galima visa tai sunaudoti ir nebus blogai?

Net, jei ir nepavyks?

Tai žinoma…

BLYNAI! 😀

Mieliniai blynai

Blynai priima viską su malonumu. Jie neišrankūs. Jie susitaiko su (beveik) bet kokia situacija. Ir galutinis rezultatas vis tiek būna geras. Bent jau patenkinamas, tai tikrai! 😀

Šie blynai dar ir su mielėmis, kurios išpučia šiuos blynus lyg bandeles. Nors bandelės vis tiek skaniau, tokia jau ta realybė. Bet idėja pusryčiams tikrai nebloga.

Kol kepa, visas paviršius pasidengia įvairaus dydžio skylutėmis, kurios parodo, kad mūsų mielės suveikė ir puikiai dirba savo darbą. Šie blynai sotūs. O patiekiami su priedais tikrai numuš bet kokį alkio jausmą.

Tai kaip, ar kepam mielinius blynus? 🙂

Mieliniai blynai

Apie receptą: purūs, minkšti, sotūs ir (turbūt) maistingi, nes naudojami grikių ir pilno grūdo miltai. Man labai patiko patiekti juos su lašiša ir grietine sumaišyta su kreminiu sūriu. Bet žinoma juos galima valgyti kaip tik širdis geidžia 🙂

Pastabos ir patarimai:
• Aš naudojau šviežias mieles, bet Jūs galite keisti ir sausomis mielėmis. Tokiu atveju, reikėtų naudoti 7 gramus sausų mielių.
• Pienas turi būti šiltas, bet ne per karštas. Kitaip Jūsų mielės žus ir blynai neiškils.
• Mieliniai blynai mėgsta aliejų. Tokia jau ta tiesa 🙂 Tad ir kepant reikėtų jo per daug negailėti. Bandžiau kepti su mažiau aliejaus, tai bent jau man pasirodė, kad jie buvo šiek tiek sausesni. Tad palieku nuspręsti Jums, kaip patinka labiau.
• Patiekite su norimais priedais ar žalumynais.

Mieliniai grikių blynai

Mieliniai grikių blynai

Mieliniai grikių blynai

Tik truputį vienas kitas laipsnis mažiau (čia taip rašiau prieš kelias dienas 😀 ) ir iš karto norisi ko nors jaukaus ir skanaus 🙂 Aš mieliau linkčiau link minkštų ir… Blynai, lietiniai, vafliai blynai, mieliniai blynai, mielės, pienas, grikių miltai, pilno grūdo miltai European Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 porcijos
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

110 g grikių miltų
110 g pilno grūdo kvietinių miltų
380 g pieno
21 g šviežių mielių
1 arb.š. cukraus
1 arb.š. druskos
1 kiaušinio
1 trynio
1 baltymo
aliejaus

Priedai:
grietinė, kreminis sūris ir sūdyta lašiša
žalumynai
pipirai

Gaminimo instrukcijos

• Pieną pašildykite (iki 30-35°C), suberkite cukrų ir sudėkite sutrupintas mieles. Ištrinkite mieles ir išmaišykite iki vientisos masės.
• Į dubenį įmuškite kiaušinį, trynį ir supilkite pieno-mielių mišinį. Viską gerai išplakite.
• Atskirame inde sumaišykite abiejų rūšių miltus ir druską. Persijokite.
• Miltų mišinį suberkite prie sausų ingredientų ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
• Į nedidelį indą sudėkite kiaušinio baltymą ir išplakite iki minkšto, bet stabilaus baltymo.
• Atsargiai įmaišykite į bendrą tešlą.
• Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite kilti šiltai apie valandą.
• Po valandos, tešlą ištraukite iš šaldytuvo, į keptuvę pripilkite aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Semkite po šaukštą tešlos ir kepkite, kol paviršiuje susidarys daug burbuliukų.
• Patiekite šiltus su grietine, kreminiu sūriu ir lašiša.
• Skanaus!

Mieliniai blynai

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą