Moliūginiai energijos rutuliukai su šokolado lašeliais

Autorius Svajojantis Olandas

Paskutiniu metu jaučiuosi labai išsiblaškęs… Gal dėl artėjančių švenčių, kurios suka galvą? Ne itin didelis noras gaminti. O, jei ką nors sugalvoju, tai pasimetu iš visų pasirinkimų. Vieną dieną noriu troškinio, kitą – salotų, o išeina taip, kad beieškodamas idėjų tik sugaištu laiką. Taip nieko ir nenuspręsdamas… Tad, jei vargais negalais ką nors sugalvoju, imu ir pakeičiu savo sprendimą. Noriu vieno, o valgau visai ką kita… Taip besiblaškydamas ir lieku be nieko ir valgau, kas labai greita ir paprasta.

Kartais, kai saldumynų būna per daug, bet jų vis tiek norisi, ieškai sprendimų. Tad taip ir „gimė“ šie moliūginiai energijos rutuliukai! Jie saldesnio varianto, bet man tuo dar labiau patinka. Lyg ir desertas, bet ne visai…

Jie tokie kvepiantys… Tikrai primena apie žiemos šventes. O šokolado skonis ir aromatas taip sužadina jutiminius receptorius, kad valgai ir džiaugiesi.

Šie rutuliukai tikrai labai skanūs! Bet jie gali būti skanūs ne tik Jums! Kodėl gi jų gražiai neįpakavus ir nepasidalinus ta skania akimirka su kitais? Jie tikrai gali tapti puikia dovana, kuri pradžiugins skonio mylėtoją. O jie dar ir gražiai atrodo! Tik pažvelkite į juos kaip jie atrodo! Nedideli ir žavingi. Tik imk ir dovanok!

Tad, jei ir Jūs norite šių maistingų moliūginių energijos rutuliukų, skirkite bent šiek tiek savo laiko. Ir pradžiuginkite kitus! Ar bent jau save…

Apie receptą: maistingi, sotūs, ganėtinai saldūs ir kvepiantys prieskoniais ir šokoladu. Ispaninio šalavijo sėklos smagiai traška, o avižiniai dribsniai šiek tiek suminkštėja nuo skystų ingredientų. Yra ką pakramtyti, bet galiu nuraminti, kad viskas tikrai valgoma ir įkandama. Tad puikus užkandis garantuotas. Arba puiki dovana?! Manau, kai kurie tikrai apsidžiaugtų gavę rankų darbo rutuliukus. Juos patogu laikyti ir galima gražiai pateikti kaip valgomą dovaną.
Šis variantas tarp rudens ir žiemos. Jei vis dar turite moliūgų tyrės (o tikiu, kad tikrai turite!), išbandykite. Jei moliūgas „atkeliavo“ iš rudens, tai kvapnūs prieskoniai, tikrai yra žiemos ir ateinančių švenčių ženklas…

Pastabos ir patarimai:
• Mano moliūgų tyrė buvo labai tiršta. Net nereikėjo nuvarvinti. Tai priklauso nuo Jūsų turimo moliūgo. Jei po kepimo moliūgas išskiria daug skysčio, būtinai palikite per naktį nuvarvėti. Šiems rutuliukams geriau tinka tirštesnė tyrė.
• Jei paruošta masė ganėtinai minkšta, galite papildomai įdėti kitų ingredientų.
• Žemės riešutų sviestą galite keisti į tokį, kurį labiausiai mėgstat.
• Medų galite keisti kitu saldikliu: klevų ar agavų sirupu.
• Prieskonius taip pat galite priderinti prie sau tinkamo skonio.
• Rutuliukus galite apvolioti su Jūsų mėgstamais priedais: cukrumi ir cinamonu, įvairiomis sėklomis ar riešutais arba tiesiog valgyti vienus. Šokolado lašeliai ir avižiniai patys iš savęs „puošia“ šiuos energijos rutuliukus.


Moliūginiai energijos rutuliukai su šokolado lašeliais

Paskutiniu metu jaučiuosi labai išsiblaškęs… Gal dėl artėjančių švenčių, kurios suka galvą? Ne itin didelis noras gaminti. O, jei ką nors sugalvoju, tai pasimetu iš visų pasirinkimų. Vieną dieną noriu… Desertai moliūgas, užkandžiai, desertas, sveikesni desertai, , sveikesni užkandžiai,daržovės, avižiniai dribsniai, moliūgo tyrė, riešutų sviestas, medus, cinamonas, imbieras, muskatas, kardamonas, prieskoniai, malti linų sėmenys, ispaninio šalavijo sėklos, chia European Atsispausdinti
Porcijos: 12 rutuliukų Paruošimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

180 g avižinių dribsnių
125 g žemės riešutų sviesto
85 g medaus
60 g moliūgo tyrės
25 g maltų linų sėmenų
1 valg.š. ispaninio šalavijo sėklų (chia)
1 arb.š. vanilinio cukraus
1 arb.š. cinamono
¼ arb.š. malto imbiero
¼ arb.š. malto kardamono
¼ malto muskato

Gaminimo instrukcijos

• Avižinius dribsnius, maltus linų sėmenis, ispaninio šalavijo sėklas ir visus prieskonius suberkite į vidutinio dydžio indą ir viską labai gerai išmaišykite.
• Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite žemės riešutų sviestą, skystą medų, moliūgo tyrę ir vanilinį cukrų.
• Skystus ingredientus supilkite į sausų ingredientų indą ir viską labai gerai išmaišykite.
• Suberkite šokolado lašelius ir dar kartą gerai išmaišykite masę šaukštu arba rankomis.
• Iš paruoštos masės, rankomis suformuokite rutuliukus.
• Juos kuo geriau suspauskite, kad masė gerai suliptų.
• Padėkite rutuliukus į šaldytuvą kelioms valandoms, kol sustings ir sutvirtės.
• Paruoštus rutuliukus galite apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje arba valgyti ką tik ištrauktus iš šaldytuvo.
• Rutuliukus laikykite šaldytuve iki savaitės arba užšaldykite.

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą