Apelsininė granola

Autorius Svajojantis Olandas

Man pusryčiai = geros dienos pradžia! Man jie patinka ir nenoriu jų praleisti, tad kartais sunku suprasti tuos, kurie gali (ne)alkani pradėti dieną. Kartais jie būna lėti, kai laikas virtuvėje praleidžiamas pamažu ir iš lėto. Neskubant, bet ir per ilgai neužtrunkant… Juk nosį žadinantys kvapai, verčia suklusti skonio receptorius, nežymiai pradeda erzinti skrandį ir besikaupiančios seilės burnoje išduoda, kad jau artėja pusryčių metas.

Kartais jie būna greiti. Ir dar nelabai norisi valgyti… Tačiau supratimas, kad reikės jėgų dienos eigoje, verčia bent mažą kąsnelį įsidėti į burną. Nevalgęs, aš esu suirzęs ir negaliu susikaupti. O, jei šalia yra pašnekovas, atsiprašau, bet mano mintys labiau sukasi „Kaip aš noriu valgyti!“, o ne apie tai, ką tu man pasakoji. Ir taip! Taip tikrai būna! Gal ne itin dažnai, bet pasitaiko…

Kartais pusryčiai būna labai prašmatnūs ir gardūs. O kartais būna „tept lept“, bet vis tiek nemažiau gardūs. Myliu pusryčius, myliu maistą ir dievinu pusryčiams granolą!

Na, gerai… Nebūtinai tik pusryčiams! Nes iš tikrųjų, aš ją galiu valgyti tiek ryte, tiek vakare. Galiu kramsnoti vieną, galiu užsipilti pienu… Oi, su kuo nori, su tuo ir valgai! Ji tokia gardi, kad ja galima užkandžiauti visą dieną!

Ir nors šiomis dienomis mums netrūksta saulės. Vis dar galime mėgautis šiluma ir gera nuotaika. Apelsininė granola nukelia toli, labai toli… Į namus, kuriuose kvepia ne tik apelsinais, bet ir vanilės aromatais… Ten, kur, atrodo, visai kitas pasaulis. Bet vis tiek jauku ir gera. Kur šiluma sklinda ne tik nuo gardžių kepinių, bet ir nuo žmonių, nuo gyvenimo… Kur verda gyvenimas, kur aidi vaikų žingsniai… ( Ooo! Ką tik sužinojau, kad ten mažų vaikų nebeliko!!!)… Bet ten, kur viskas susilieja į viena, ir tai yra apie… Vaikai ir vanilė.

Apie receptą: ši granola, viena iš mano mėgstamiausių! Vien ko vertas tas apelsininis aromatas! Mmm… Traški, saldi, kvepianti nuostabiais aromatais. Paruošti ir pagaminti yra juokų darbas! Svarbu tik neperkepti ir nesudeginti. Viskas! Ko dar galima norėti iš tobulų pusryčių?

Pastabos ir patarimai:
• man granola kepa apie 20-30 minučių, tad atkreipkite į tai dėmesį ir nesudeginkite granolos. Jūs geriausiai pažįstate savo orkaitę, tad laikas tik apytikslis.
• man patinka, granolą kas 10 minučių permaišyti. Taip ji kepa vienodai ir tolygiai.
• granolą galite valgyti su pienu, kefyru ( man čia buvo naujas atradimas ), jogurtu, barstyti ant varškės ar kramsnoti vieną kaip užkandį.
• galite papildomai įlašinti apelsinų aromato. Taip granola kvepės dar stipriau apelsinų aromatu. Arba naudoti daugiau apelsino žievelės.
• autorė naudoja 236ml stiklinę. Bet, kadangi viskas užrašyta gramais, tai keblumų nekils.


Apelsininė granola

Man pusryčiai = geros dienos pradžia! Man jie patinka ir nenoriu jų praleisti, tad kartais sunku suprasti tuos, kurie gali (ne)alkani pradėti dieną. Kartais jie būna lėti, kai laikas virtuvėje… Granola pusryčiai, granola, avižiniai dribsniai, cinamonas, muskatas, apelsinai, riešutai, migdolai, anakardžiai, klevų sirupas European Atsispausdinti
Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 3 Balsavo )

Ingredientai

2 ½ stiklinės (225g) avižinių dribsnių

½ stiklinės (55g) migdolų, neskrudintų

½ stiklinės (55g) anakardžių, neskrudintų

1/3 stiklinės (55g) rudojo cukraus

1 apelsino žievelė, smulkiai sutarkuota

½ arb.š. malto cinamono

½ arb.š. tarkuoto muskato

6 valg.š. (85g) sviesto

¼ stiklinės (55g) klevų sirupo

½ arb.š. druskos

Gaminimo instrukcijos

• Įkaitinkite orkaitę iki 170°C temperatūros.
• Plačią kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.
• Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, riešutus, cukrų, apelsino žievelę ir prieskonius.
• Mažame puodelyje, ant vidutinio stiprumo ugnies, pakaitinkite sviestą, klevų sirupą ir druską, kol sviestas ištirps.
• Supilkite į dubenį su avižinių dribsnių mišiniu.
• Gerai išmaišykite.
• Masę išverskite ant paruoštos skardos, išlyginkite į ploną sluoksnį.
• Pašaukite į įkaitintą orkaitę.
• Kepti, retkarčiais pamaišant, kol granola įgaus sodrią auksinę spalvą, maždaug 20 - 30 minučių.
• Traukite iš orkaitės.
• Atvėsinkite skardoje.
• Laikykite kambario temperatūroje, sandariai uždarytame inde.

Recepto šaltinis: Vaikai ir vanilė

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą