Bolivinių balandų granola

Autorius Svajojantis Olandas

Gerai prisimenu vasaras, kai šiltas oras ir draugai kviesdavo būti lauke. Grynas oras ir žaidimai taip įtraukdavo, kad ne maistas buvo galvoje. Lengvi pusryčiai ir galėdavai visą dieną būti nevalgęs. O kam valgyti, kai yra svarbesnių reikalų! Juk kas gali būti svarbiau už gerai praleistą laiką?

Tačiau… Buvo žmogus, kuris protestavo prieš mūsų tokius „nevalgymus“. Juk kaip gali būti nevalgęs visą dieną? Nukrisi… Numirsi! Ir kas tada?

Močiutė buvo tas žmogus, kuris vasaromis atiduodavo visą savo rūpestį ir jėgas, kad būtume laimingi! Juk maistas = laimingi vaikai (ir žinoma ji pati!). Tad vyko įvairios derybos ir susitarimai, kad turėtume jėgų toliau siausti lauke.

Tuo metu dar tikrai nebuvo bolivinės balandos ir močiutė mums kepdavo bandeles orkaitėje, o ne granolą. Cinamoną barstydavo ant mielinės tešlos, o ne ant maistingų sėklų, kurios ne mažiau skanios. Nuo to laiko labai daug kas pasikeitė…

Labai džiaugiuosi, kad turiu ką palyginti ir prisiminti. Kaip viskas keitėsi ir, kaip viskas pasikeis ateityje. Šiandien galiu maišyti ingredientus apie kuriuos niekada nesusimąsčiau vaikystėje. Apie kvapus ir skonius, kuriuos galiu pajusti. Man gera žinoti, kad turiu tiek daug pasirinkimų, nuo kurių kartais sukasi galva!

Mano namuose, granola yra gana dažnas svečias. Mėgstu ją lengviems pusryčiams ar, kai norisi ko nors užkąsti. Su pienu, su jogurtu, su džiovintais vaisiais ar šviežiomis uogomis. Pasirinkimų tiek daug, kad kiekvienas gali susikurti savo skonį.

Apie receptą: šiandien kepu granolą su bolivine balanda pirmą kartą. Lengva, traški, su skaniu, nosį kutenančiu aromatu. Ne per saldi. Skonis šiek tiek kitoks nei kepant tik su avižiniais dribsniais. Tikrai kepsiu, ragausiu ir bandysiu atrasti dar daugiau skonių.
Šį kartą valgiau su graikišku jogurtu, bananu ir gervuogių uogiene. Labai skanu!

Pastabos ir patarimai:
• aš kepiau vienoje skardoje ir gal dėl to man kepė ilgau.
• stebėkite ir nesudeginkite granolos.
• iškepusią ir atvėsusią granolą galite pagardinti mėgstamais džiovintais vaisiais ar uogomis.
• patiekite ir valgykite su pienu, augaliniu pienu, jogurtu, šviežiomis ar džiovintomis uogomis, vaisiais.


Bolivinių balandų granola

Gerai prisimenu vasaras, kai šiltas oras ir draugai kviesdavo būti lauke. Grynas oras ir žaidimai taip įtraukdavo, kad ne maistas buvo galvoje. Lengvi pusryčiai ir galėdavai visą dieną būti nevalgęs.… Granola granola, avižiniai dribsniai, bolivinė balanda, saulėgrąžos, cinamonas, klevų sirupas, aliejus European Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 puodeliai dribsnių Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

1 ½ stiklinės (300g) bolivinių balandų
1 ½ stiklinės (135g) avižinių dribsnių
½ stiklinės (70g) saulėgrąžų
½ arb.š. cinamono
4valg.š. (60ml) klevų sirupo
2valg.š. augalinio aliejaus

Gaminimo instrukcijos

• Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
• Kepimo skardas arba skardą išklokite kepimo popieriumi.
• Dubenyje sumaišykite bolivinės balandos sėklas, avižinius dribsnius, saulėgrąžas, cinamoną, klevų sirupą ir aliejų.
• Masę suberkite į skardas(-ą) ir tolygiai paskirstykite.
• Kepkite apie 15-30min., o kas 10 minučių ištraukite ir pamaišykite, kad granola tolygiai iškeptų.
• Granolą grąžinkite atgal į orkaitę ir kepkite tol, kol taps gražios, auksinės spalvos.

Recepto šaltinis: ten, kur skanu Nidos receptai

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą