Sūrio sausainiukai

Autorius Svajojantis Olandas
Sūrio sausainiukai

Galvojau spėsiu pasidalinti dar savaitgalio pradžioje, bet juk sausainius galima kepti ir vidury savaitės, tiesa? 🙂 Niekada nebuvau kepęs sūrių sausainių, nes jau anksčiau esu minėjęs, kad sausainiai pas mane šiek pamiršti… Bet šie traškūs, sūrūs ir su daug sūrio, kad neatsispyriau juos paragauti dar šiltus!

Tokie sausainiai puikiai tiks kaip užkandis. Tiks ir prie tam tiktų gėrimų, bet apie juos nekalbėsiu! 😀

Pagaminti labai lengva. Tik šiek tiek užtruks laukimas. Pati tešla gana minkšta, tad jai reikia šiek tiek laiko įgauti tinkamą formą.

Pabandykit išsikepti, paragauti ir dar man nepamirškit parašyti 🙂

Apie receptą: šie sausainiai tikrai patiks tiems, kurie mėgsta sūrį. Ir mėgsta sūriai!

Pastabos ir patarimai:
• Sausainiai tikrai gana sūrūs. Aš naudojau 1 arb.š., bet tikrai galite mažinti druskos kiekį.
• Sūrį rinkitės pagal savo skonį. Ir tarkuokite smulkia tarka.
• Tešla yra gana minkšta ir lipni, tad jai tikrai reikia laiko pabūti šaldytuve. Tokiu būdu bus lengviau dirbti.
• Galite lengvai paviršių pabarstyti miltais, kad tešla taip neliptų, bet nepersistenkite.
• Sausainius galite formuoti kokios tik norite formos. Gaminant tokius sausainius kaip mano, kaskart vis lieka šiek tiek atraižų. Aš jas perminkau ir vėl naudoju. Bet atminkite, kad kiekvieną kartą tešla minkštėja.
• Galite sausainius formuoti kvadratėliais ar stačiakampiais. Tokiu būdu sunaudosite visą tešlą ir bus lengviau bei greičiau dirbti.

Sūrio sausainiukai

Sūrio sausainiukai

Galvojau spėsiu pasidalinti dar savaitgalio pradžioje, bet juk sausainius galima kepti ir vidury savaitės, tiesa? 🙂 Niekada nebuvau kepęs sūrių sausainių, nes jau anksčiau esu minėjęs, kad sausainiai pas mane… Sausainiai sausainiai, užkandžiai, sūru, sūris, kario milteliai, karis, sausainiukai European Atsispausdinti
Porcijos: apie 25 sausainiukus Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

200 g sūrio
100 g miltų
100 g sviesto (kambario temperatūros)
1 arb.š. kario miltelių
1-½ arb.š. druskos

Gaminimo instrukcijos

• Dubenyje sumaišykite miltus, kario miltelius ir druską. Persijokite.
• Įmaišykite tarkuotą sūrį ir dar kartą viską gerai išmaišykite.
• Į tą patį dubenį sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir kombaino pagalba (antgalis mentelė) viską sumaišykite iki vientisos masės (tą patį galite padaryti ir rankiniu būdu: viską trinkite tarp pirštų, kol miltai ir sviestas susijungs).
• Paruoštą tešlą iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lapų (aš naudojau gitaros lapus) ir perkelkite į šaldytuvą (nuo 30 min. iki 2 val.).
• Atšaldytą tešlą išimkite iš šaldytuvo ir išspauskite norimos formos sausainius.
• Sausainius perkelkite ant kepimo popieriaus ar kilimėlio.
• Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje (režimas-konvekcija) apie 10-15 minučių.
• Leiskite sausainiams šiek tiek atvėsti ir skanaukite. Arba palaukite, kol atvės iki galo.

0 Komentarų
2

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą