Kas gali būti geriau lengviems pietums ar vakarienei, jei ne salotos?
Vasara-tai spalvos ir skoniai. Ir visa tai stengiuosi perteikti savo lėkštėje įvairiomis formomis. Tikiuosi man bent šiek tiek pavyksta?
Kai aplinkui sultingi vaisiai, gardžios ir prisirpusios uogos, riešutai… Tiesiog neįmanoma užsimerkti prieš visas šias gėrybes. Ir jei atrodo, kad gyvenu vien tik saldumynais-tai netiesa! 😛 Ir tai noriu paneigti!
Halloumi sūris, uogos ir riešutai-tai nuostabi skonių ir spalvų kombinacija. Pats sūris man naujiena, nes anksčiau nesu jo ragavęs! Ir už visa tai kaip visada esu dėkingas „Assorti“, nes kaip ir kiekvieną kartą jie prisideda prie mano skonių kelionės.
Toks sūris labai tinka kaip užkandis, bet tinka ir su salotomis. Pačias salotas pasigaminti užtruksite labai trumpai. O skonis, tikiu, sužavės!
Apie receptą: lengvos, spalvingos salotos kaip ir pati vasara. Po tokių salotų jausitės sotūs, bet neapsunkę. Rinkitės savo mėgstamas uogas ir riešutus ir sukurkite savo skonių kombinaciją.
Pastabos ir patarimai:
• Sūrį kepkite be aliejaus arba su labai nedideliu kiekiu. Bekepant sūris išskirs skystį, bet taip ir turi būti. Kepkite, kol nugaruos ir sūris gražiai apskrus.
• Beruošiant salotas, pamiršau įpjaustyti avokadą, todėl jo nesimato nuotraukose. Bet labai rekomenduoju! Tik būtinai rinkitės gerai sunokusį. Aš kitą dieną būtent taip ir padariau ir jis labai skaniai derėjo su kitais ingredientais.
• Halloumi sūrį pjaustykite stambiais gabalėliais. Kitu atveju, jis bus labai sausas.
Ingredientai
Salotoms:
Pekino kopūsto
sultenių
250 „Halloumi“ sūrio
125 g aviečių
125 g šilauogių
90 g pekano riešutų
Pasirinktinai:
avokado
lukštentų kanapių sėklų branduolių
Padažui:
50 g balzamiko acto
50 g alyvuogių aliejaus
1 arb.š. dižono garstyčių
1 arb.š. česnako granulių
1 valg.š. medaus
½ arb.š. druskos
¼ arb.š. pipirų
Gaminimo instrukcijos
Padažas:
• Viską sudedame į indelį ir labai gerai išmaišome. Jei medus „kietas“, jį pašildome ir tik tuomet sumaišome su visais ingredientais.
Salotos:
• Pekano riešutus pakepiname ant keptuvės, kol lengvai apskrus. Atidedame į šalį.
• Į lėkštes sudedame pjaustytą Pekino kopūstą, sultenes, pjaustytą avokadą (jei naudosite), avietes, šilauoges ir pekano riešutus.
• Tuo tarpu keptuvę gerai įkaitiname su šlakeliu aliejaus ant vidutinio stiprumo ugnies.
• Sūrį supjaustome gana stambiais gabalėliais ir apkepiname iš abiejų pusių.
• Uždedame ant paruoštų salotų, apipilame pasiruoštu padažu ir apibarstome kanapių sėklomis.
• Skanaujame, kol sūris dar šiltas.
Receptas sukurtas su „Assorti”