Salotos su burata ir persimonais

Autorius Svajojantis Olandas
Salotos su sūriu ir persimonais

Po visų švenčių, galime sugrįžti į savo įprastą dienos ritmą. Gal ir gerai?… Juk, kad ir kaip gerai būtų tos šventės, jos šiek tiek išbalansuoja.

Gerai – nes leidžia šiek tiek atitrūkti, pailsėti, įsijausti ir šiek tiek apie viską pamąstyti. Nelabai gerai – nes kartais tai kelia stresą, įtampą ir pasimetimą. Gal ir šiek tiek keistai skamba, bet taip jau būna.

Aš ir pats nemažai „atitrūkau“ nuo visko. Ir vėl „prisijaukinti“ įprastą dienos režimą, ne taip jau ir paprasta. Bet gerai, kad Nauji metai „įkvėpė“ šiek tiek daugiau energijos ir noro nesustoti ir veikti daug daugiau. Žinau, kad ne visada būsiu pakilios nuotaikos ir trykštantis energija, bet noriu pabūti „šioje būsenoje“, kiek galima ilgiau. Gal ir pavyks…

O grįžtant prie senų dalykų, tai štai!… Buvau sakęs, kad pasidalinsiu skanių salotų receptu. Ir šiandien viskas nugulė ant „popieriaus lapo“. Manau, kad šios salotos tikrai vertos „nepasiklysti“ interneto platybėse ir rasti sau vietą, kur kiekvienas iš mūsų galėtų tą receptą lengvai rasti. Receptas jau buvo surašytas Instagrame pas žmogų, kuris dalinosi šiuo receptu. Aš šiek tiek „įdėjau“ savęs ir pagaminau pagal save. O tikrą receptą galite rasti Intagrame pas saukstai_nepopiet.

Šis salotų derinys tikrai susilaukė dėmesio ir vertos atsidurti Jūsų lėkštėje! Tokios skanios, tokios sočios, tokios spalvotos ir traukiančios akį. Ir taip! Aš vis dar kalbu apie salotas… Įvairūs skoniai, užplūstantys skonio receptorius, verčia „mirti“ iš malonumo! Bet verčiau paragauti nei šimtą kartų papasakoti.

Apie receptą: skanios, sočios, šiek tiek saldžios. Tirpstančios nuo sunokusių avokadų ir šiek tiek traškančios nuo granato sėklų ir riešutų. Ryškiaspalviai persimonai ne tik suteikia saldumo, bet ir pakelia nuotaiką. O vytintas kumpis primena, kad net ir salotos gali būti skanios! Burata sūris iš vis verčia pasinerti į skonių malonumus ir geriau suprasti, kas tai per „dalykas“.
Taigi bandykit, eksperimentuokit. Jei, kas nors nepatinka išmeskit, jei kas patinka – pridėkit! Ir vis tiek bus nuostabiai skanu!

Pastabos ir patarimai:
• Ištraukite burata sūrį iš šaldytuvo prieš gaminant salotas ir leiskite jai šiek tiek suminkštėti kambario temperatūroje.
• Salotas naudokite, kokias tik mėgstate. Aš valgiau su špinatais ir gražgarstėmis.
• Jei norite, galite avokadą apšlakstyti citrinos sultimis. Taip išvengsite „pajuodavimo“.
• Originaliame recepte naudojamas vytintas kumpis. Aš per klaidą nusipirkau rūkyto kumpio, bet buvo ne mažiau skanu!
• Burata rutuliukas yra visas didžiausiais rutulys! Bent du žmonės juo tikrai gali pasidalinti ( nors gali būti, kad atsiras su tuo nesutinkančių ).
• Granato sėklas, galite keisti džiovintomis spanguolėmis. Nesu bandęs, bet skonis taip pat neturėtų nuvilti. Manau, jos čia puikiai derėtų.
• Pekano riešutus galite keisti graikiniais riešutais ar kitais savo mėgstamais riešutais.
• Kanapių sėklų aliejų, galite keisti alyvuogių aliejumi. Mano alyvuogių aliejus buvo karstelėjusio skonio, tad nerizikavau ir naudojau kanapių sėklų aliejų, dėl jo švelnesnio skonio.
• Padažui, galite naudoti ir balzamiko kremą.


Salotos su sūriu ir persimonais

Salotos su burata ir persimonais

Po visų švenčių, galime sugrįžti į savo įprastą dienos ritmą. Gal ir gerai?… Juk, kad ir kaip gerai būtų tos šventės, jos šiek tiek išbalansuoja. Gerai – nes leidžia šiek… Salotos salotos, užkandžiai, persimonas, avokadas, burrata, sūris, burata rutuliukas, vytintas kumpis, rūkytas kumpis, karijų riešutai, šviežiai malti pipirai, alyvuogių aliejus, granatų sėklos, špinatai, balzamiko kremas, agavų sirupas, granatų sėklos, kanapių sėklų aliejus European Atsispausdinti
Porcijos: 1 - 2 Paruošimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 3 Balsavo )

Ingredientai

100 g salotų mišinio
100 g rūkyto ar vytinto kumpio
1 avokado
1 persimono
1 burata sūrio rutuliuko
50 g pekano riešutų ( arba pagal norus )
50 g granato sėklų ( arba pagal norus )

Padažui:
kanapių sėklų aliejaus
agavų sirupo
šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimo instrukcijos

• Burata sūrį ištraukite iš šaldytuvo ir leiskite pabūti kambario temperatūroje.
• Salotas nuplaukite ir nusausinkite.
• Pekano riešutus nuplaukite arba leiskite jiems šiek tiek pamirkti vandenyje.
• Vėliau nupilkite vandenį ir nusausinkite.
• Į lėkštę sudėkite salotas.
• Į vidurį „įtupdykite“ burata sūrio rutuliuką.
• Aplink sudėkite nuplautas, nusausintas ir supjaustytas nektarino skilteles.
• Šalia sudėkite pjaustytą avokadą, plėšytas rūkyto ar vytinto kumpio juosteles.
• Apibarstykite granato sėklomis ir riešutais.
• Dosniai apipilkite kanapių sėklų aliejumi ir agavų sirupu.
• Apibarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
• Mėgaukitės!
• Ir skanaus! Nes bus tikrai labai skanu!

Recepto šaltinis: saukstai_nepopiet

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą