Trupininis pyragas su spanguolių ir bruknių uogiene

Autorius Svajojantis Olandas

Jei trumpam sugrįšime į vaikystę, tai prisiminsime, kad trupininis pyragas yra vienas tų, kuris nukelia mus prisiminimais į praeitį. Manau, dažnas iš mūsų yra ragavęs bent gabalėlį šio pyrago! Dar šiltas… (nes, kas gali išlaukti, kol jis iki galo atvės?). Su stikline pieno! Trupantis ir šiek tiek byrantis iš vaikiškų rankų! O kiekvienas trupinėlis toks skanus ir, toks brangus! Mmm…

Gaila… Bet šio pyrago nekepė mano mama! Jį kepė draugės Editos mama. Tad pirmą kartą paragavau būtent pas ją. O, kadangi mes bendravome ir gerai sutarėme, tai to pyrago gavau ir aš!

Pačio pyrago skonio negaliu prisiminti, bet, atrodo, kad jis buvo labai skanus! Ar net pats skaniausias! Bent jau žvelgiant iš šių dienų… Ir net šiek tiek pavydėjau, kad jo nekepa mano mama.

Iš pačio proceso, prisimenu tik miltais nubarstytą stalą, daug tešlos… Ir kaip buvo skanu! Ne kažin kas, tiesa? Visa kita, kas išnyra, atrodo, lyg jau mano pačio įsivaizdavimas…

Bet net ir praėjus tiek metų, aš vis dar prisimenu tą pyragą! Ir šiandien kepu jį pats! Tikiu, kepate ir Jūs! Trapi tešla, sluoksnis mėgstamos uogienės ar džemo. Ir šalto pieno! Juk kaipgi be jo?… Toks paprastas ir toks nepaprastas.

Ne vieną variantą esu kepęs, ne vieną kartą kitų ragavęs! Bet tik dabar užrašęs… Gaila, nes kai kurie skanūs receptai taip ir nukeliauja į užmarštį…

Šį kartą dalinuosi labai labai skanaus trupininio pyrago receptu! Manau, jis drąsiai galėtų pretenduoti į mano skaniausio trupininio pyrago sąrašą!!!

Apie receptą: labai skanus trupininis pyragas. Ir tikrai vertas gaminti ne kartą! Jo trapumas tiesiog užburia ir sunku atsilaikyti nesuvalgius dar vieno gabalėlio! Jei neturite kantrybės (kaip ir aš!) ir sunku atsispirti, valgykite dar šiltą su šalto pieno stikline! Man jis toks skaniausias! Bet, jei nebus laiko ir jis liks aušti ant Jūsų stalo – nieko tokio! Jo trapumas niekur nedings, o skoniai tik dar ryškiau atsiskleis. Beprotiškai skanus, tad galime sau atleisti, jei nesusivaldysime ir pasimėgausime dar vienu gabalėliu!…

Pastabos ir patarimai:
• Šį kartą turėjau truputį spanguolių džemo ir bruknių uogienės, tad jas ir sudėjau. Sumaišius išėjo gana skysta masė, tad papildomai įdėjau šaukštą krakmolo.
• Manau, kepti galima ir trumpiau, nes pyragas iškepė tikrai labai gerai. Buvo trapus, trapus. Bet, jei ir Jūs norite to trapumo, kepkite kaip ir aš!
• NEPAMIRŠKITE!!! Kiekviena orkaitė kepa šiek tiek kitaip. Tad stebėkite ir neužmirškite savo kepamo pyrago orkaitėje.


Trupininis pyragas su spanguolių ir bruknių uogiene

Jei trumpam sugrįšime į vaikystę, tai prisiminsime, kad trupininis pyragas yra vienas tų, kuris nukelia mus prisiminimais į praeitį. Manau, dažnas iš mūsų yra ragavęs bent gabalėlį šio pyrago! Dar… Pyragai pyragas, saldumynai, trupininis pyragas, trupiniuotis, uogienė, džemas, spanguolės, bruknės European Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

400g miltų
4 valg.š. cukraus
žiupsnelis druskos
1 arb.š. kepimo miltelių
200g sviesto
2 kiaušiniai

400g spanguolių – bruknių uogienės
1valg.š. kukurūzų krakmolo

Gaminimo instrukcijos

• Suberkite į dubenį miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius.
• Įmuškite kiaušinius ir sutarkuokite šaltą sviestą.
• Viską išmaišykite ir greitai suminkykite tešlą.
• Tešlą padalinkite į 2 dalis ir dėkite į šaldytuvą.
• Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros.
• Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi ir sutarkuokite dalį tešlos.
• Dėkite kepti 15 min.
• Išimkite indą iš orkaitės ir ant tešlos paskleiskite spanguolių – bruknių uogienę.
• Ant viršaus užtarkuokite kitą dalį tešlos.
• Didinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite 40-50 min.
• Iškepusį pyragą atvėsinkite ir gausiai apibarstykite cukraus pudra.
• Labai skanu valgyti karštą su ledais arba su pieno stikline.

Recepto šaltinis: Ritos receptai

0 Komentarų
1

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą