Tiramisu

Autorius Svajojantis Olandas

Kartą susitiko du žmonės. Abu labai panašūs, bet tuo pačiu ir labai skirtingi. Juos jungė panašūs pomėgiai, bendri pažįstami, praleistas laikas kartu ir įsimintinos akimirkos. Tačiau juos skyrė skirtingas gyvenimo būdas.

I – asis žmogus buvo ne vienas. Šalia jo, ėjo mažas, viskuo besidomintis mažasis žmogus, kurio emocijos ir energija tryško gyvybe ir noru pažinti ir geriau suprasti pasaulį. Nevaldomos jo emocijos, blaškė Didžiojo žmogaus mintis ir nuotaikas. Žmogus buvo pavargęs ir atrodė, kad sunkus akmuo jį traukia prie žemės… Jis norėjo ramybės ir bent trupučio laiko TIK SAU. „Suprantamas noras“ – pagalvotų kiekvienas.

II – asis žmogus buvo tylus ir romus. Ėjo šalia ir ramiai klausėsi bei stebėjo aplinką. Santūriai pasakojo apie save ir karts nuo karto nusišypsodavo. Atrodė, kad žmogus susimastęs ir mintyse bando atsakyti sau į daugelį klausimų. Jis buvo nei ČIA, nei kažkur KITUR…
Abu žmonės ėjo toliau ir kiekvienas bandė ką nors papasakoti apie save ir savo gyvenimą. Kiekvienas bandė suprasti vienas kito situaciją. Ir I – asis žmogus prabilo:

„- Tau gerai, tu gyveni nepriklausomą gyvenimą! Eini kur nori, darai ką nori, būni su kuo nori ir gyveni TIK SAU! Norėčiau ir aš tokio savanaudiško gyvenimo!“.

II – asis žmogus tik smagiai nusišypsojo, palinksėjo galva ir tarsi pritarė išsakytoms mintims. Bet viduje jam kilo kiti klausimai ir atsakymai! Atsirado dvejonės, ar tikrai tai yra taip jau gerai… Ir savo mintyse pats savęs klausinėjo:
„Ar tikrai gerai grįžti į tuščius namus? Ar tikrai gerai, kai tavęs niekas nelaukia? Ar tikrai gerai, kai tavo pastangos neturi tikslo? Kodėl toks gyvenimas prilyginamas savanaudiškumui?“

Dar kurį laiką ėjo žmonės kartu ir dalinosi savo mintimis. Ir vis tik kiekvienas liko su savo ne iki galo išsakytomis mintimis, nes skirtingi žmonės ir skirtingi gyvenimai…

Istorija apie skirtingus žmones

Apie receptą: man tiramisu yra dieviško skonio desertas! Paprasta ir lengva pagaminti, o skonis užburiantis! Ir nesvarbu, kas nors skaičiuoja kalorijas ar ne, bet juo pasimėgauti tikrai verta! Jis minkštas ir purus, lengvai tirpstantis burnoje. Kąsnelis po kąsnelio ir nesupranti kur viskas dingo?!

Žinau, kad yra dvi „stovyklos“, kurioms šis desertas patinka arba ne. Bet tai ne apie tai. Tai skonis ir daugiau žodžių nereikia. Nors daugelis baiminasi „žalių“ kiaušinių, aš kol kas problemų su tuo neturėjau, tad ir toliau noriai mėgaujuosi šiuo desertu. Linkiu išbandyti ir Jums!

Pastabos ir patarimai:
• kiaušinius, prieš naudojimą, kruopščiai nuplaukite.
• originaliame recepte nenaudojamas alkoholis, bet aš dalį kavos pakeičiau brendžiu.
• rinkitės savo mėgstamą alkoholinį gėrimą: brendį, tamsų romą, likerį ar „Marsala“ vyną.
• šiame recepte naudojamas visas kiaušinis: tiek trynys, tiek baltymas. O, tai man labai patinka, nes nereikia sukti galvos kur kitur panaudoti likusį baltymą.
• baltymai, desertui suteikia purumo.
• biskvitinių pirštelių arba kitaip „Damų pirštelių“ kiekis, gali skirtis, priklausomai nuo Jūsų naudojamos formos.
• aš naudojau visą maskarponės indelį, t.y. 250g. Nors originaliame recepte naudojama 200g.


Tiramisu

Kartą susitiko du žmonės. Abu labai panašūs, bet tuo pačiu ir labai skirtingi. Juos jungė panašūs pomėgiai, bendri pažįstami, praleistas laikas kartu ir įsimintinos akimirkos. Tačiau juos skyrė skirtingas gyvenimo… Desertai tiramisu, desertas, kava, kakava, maskarponė, kiaušiniai, sausainiai, nekepti desertai European Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

3 kiaušiniai
100g cukraus
1 arb.š. vanilinio cukraus
250g maskarponės sūrio
24 sausainių „Damų piršteliai“ ( priklauso nuo formos )
250ml stiprios kavos
100ml brendžio, tamsaus romo, likerio ar kito mėgstamo gėrimo
kakavos miltelių pabarstymui

Gaminimo instrukcijos

• paruoštą ir atvėsintą stiprią, juodą kavą sumaišykite su alkoholiniu gėrimu.
• kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite.
• trynius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės.
• į trynių masę sudėkite maskarponę ir dar kartą gerai išplakite iki vientisos masės, kol neliks atskirų sūrio gabalėlių ( tai galite daryti ir paprasta plakimo šluotele ).
• atskirame inde, elektriniu plaktuvu, su žiupsneliu druskos, iki standžių baltų putų išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į trynių – maskarponės masę.
• pasiruoškite indelius, kuriuose norėsite patiekti desertą.
• šakutės pagalba, prilaikant pirštais, greitu judesiu panardinkite vieną „Damos pirštelį“ į kavos – brendžio ( ar kito gėrimo ) mišinį ir greitai ištraukite.
• sausainiai turi vos sudrėkti ir "neprisisiurbti" per daug kavos, nes vėliau tiramisu tiesiog "plaukios" kavoje.
• taip sausainiais išklokite visą dugną.
• ant sausainių tolygiai paskleiskite dalį kremo.
• taip susluoksniuokite visus turimus biskvitinius sausainius ir kremą.
• desertą, mažiausiai 4 valandoms, palikite šaldytuve arba per naktį.
• prieš patiekiant, paviršių, sietelio pagalba, apibarstykite kakava.

Recepto šaltinis: iRRi style

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą