Pyragas „Draugystė”

Autorius Svajojantis Olandas

Apie receptą: šis varškės pyragas man tikrai vienas skaniausių! Lengvai trapus, saldus pagrindas, saikingai saldus, purus varškės įdaras ir obuolienės sluoksnis tarp jų, su lengvai nosį kutenančiu cinamono aromatu. Mmm… Taip gardu, kad net seilės kaupiasi!

Pastabos ir patarimai:
• Miltų kiekis šiek tiek gali skirtis nuo naudojamų miltų rūšies ir kiaušinių dydžio. Iš pradžių suberkite 500 g miltų, o paskui žiūrėkite pagal tešlos konsistenciją. Ji lengvai minkoma ir neturi lipti prie rankų. Jei tešla šiek tiek limpa – nieko tokio! Kai tešlą padalinsite pusiau ir kočiosite, stalo paviršių pabarstykite miltais ir taip atrasite reikiamą miltų kiekį.
• Maža rekomendacija – kai minkysite tešlą ir atrodys, kad miltų vis tiek trūksta – nusiplaukite rankas. Rankos aplipusios tešla sukuria įspūdį, kad miltų vis mažai ir mažai.
• Aš naudojau jau sutrintą varškę, tai reiškia – iš kibirėlio. Man įdaras šiek tiek minkštesnis, puresnis, drėgnesnis ir skanesnis su ja. Bet Jūs galite varškę susitrinti ir patys sau patogiu būdu. Vis tiek bus skanu!
• Būtent šiam pyragui, man labiausiai patinka obuolienė. Bet, jei neturite, galite naudoti ir kitą tirštą džemą. Arba pasigaminti obuolienę patys! Tai tikrai nėra sudėtinga!
• Kadangi tai varškės pyragas turintis daug drėgmės, tad pagrindas ir viršus po kurio laiko suminkštėja.


Pyragas "Draugystė"

Apie receptą: šis varškės pyragas man tikrai vienas skaniausių! Lengvai trapus, saldus pagrindas, saikingai saldus, purus varškės įdaras ir obuolienės sluoksnis tarp jų, su lengvai nosį kutenančiu cinamono aromatu. Mmm…… Pyragai saldumynai, pyragas, kepiniai, varškė, obuolienė, desertas, džemas, vanilė European Atsispausdinti
Porcijos: 10-12 gabalėlių Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 4.0/5
( 3 Balsavo )

Ingredientai

Tešlai:
250 g sviesto (šalto)
200 g cukraus
2 kiaušiniai
2 arb.š. kepimo miltelių (nubraukti)
550 g miltų
žiupsnelis druskos

Įdarui:
1 kg varškės (naudojau iš kibirėlio)
2 kiaušiniai
1 arb.š. vanilinio cukraus
50 g cukraus
obuolienės su cinamonu (ar kito džemo)

Aptepimui:
1 kiaušinio

Gaminimo instrukcijos

Paruoškite tešlą:
• Pasiruoškite didelį dubenį ir įmuškite kiaušinius.
• Kiaušinius plakite apie pora minučių, suberkite cukrų ir dar kartą gerai išplakite (apie kelias minutes).
• Į tą patį dubenį sutarkuokite sviestą.
• Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos.
• Suberkite miltų mišinį prie kitų ingredientų ir užminkykite tešlą.
• Tešla neturi lipti prie rankų (ir miltų kiekis gali šiek tiek skirtis).
• Tešlą padalykite pusiau.
• Didelę 30x20 cm dydžio kepimo formą  ištieskite kepimo popieriumi. Šonus patepkite riebalais.
• Rankomis arba kočėlo pagalba išminkykite tešlą ir įtieskite į kepimo formą.
• Subadykite šakute.
• Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros.
• Kepkite orkaitėje apie 10-15 minučių, kol viršus šiek tiek apkeps ir atsiras plutelė.

Paruoškite įdarą:
• Į vidutinio dydžio indą sudėkite varškę ir visus likusius ingredientus.
• Viską išplakite.

• Po 10-15 minučių ištraukite apkepusį pagrindą iš orkaitės ir tolygiai aptepkite obuolienės įdaru.
• Ant viršaus supilkite varškės masę.
• Galiausiai iškočiokite likusios tešlos lakštą didesnį nei kepimo forma ir atsargiai įtieskite į kepimo formą taip užklodami varškės įdarą (jei reikia tešlos perteklių apipjaukite).
• Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu.
• Šakutės ar medinio pagaliuko pagalba įbrėžkite tešlos paviršių linijomis skersai-išilgai ir kepkite dar apie 40-50 minučių, kol paviršius gražiai apkeps.
• Ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite iškepusį pyragą.
• Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.
• Skanaus pyrago!

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą