Obuolių keksas su maskarpone

Autorius Svajojantis Olandas

Savaitgalį, artėjant vakarui… Kai saulė, vis dar pamažu, lyg nenorėdama pasitraukti iš dangaus, išgirdau žodžius „Jau temsta… Dienos trumpėja ir artėja ruduo“. Apsidairiau. Ir žiūrėjau į obelis, kurios apkibusios vaisiais, lenkė savo šakas prie žemės. Užplūdo keistas jausmas.

Ramybės jausmas, kad viskas vyksta taip pat kaip ir visada. Taip kaip ir turi būti.
Nerimo jausmas, kad vis dar nenoriu… Paleisti. Susitaikyti. Kad laiko duota tikrai per mažai…

Ir niekas nieko nepakeis. Tą suprantu. Ir metų ratas suksis toliau… Tik pavargusios medžių šakos lengviau atsikvėps, kai saldūs vaisiai kris ant žemės… Kai žmogaus rankos sieks to, ką davė gamta…

Negaliu pasakyti, kad esu didelis obuolių gerbėjas! Valgau, bet ne itin dažnai… Tik visai kas kita, jei tie obuoliai kepiniuose! Minkšti, drėgni pyragai ir keksai… Ką tik ištraukti iš orkaitės. Su stikline šalto pieno! Mmm… Koks dieviškas skanumas! Tikrai neturiu kantrybės laukti kol atvės, nes šiltas pyragas pats skaniausias! Bent jau man…

Nors dar ne ruduo. Ir dar turime visą mėnesį iki kalendorinio rudens, bet tai netrukdo mums išsikepti obuolių pyrago, kuris virto keksu. Nes obuoliniams desertams nėra metų laiko! Ar tai ruduo, ar pavasaris – koks skirtumas! Pasiraitojame rankoves… ai, tiesa! Dar nėra ką raitotis – juk vasara!… ir kepame obuolių pyragus!… ar pyragus virtusius keksais!

Apie receptą: minkštas, drėgnas, saldus keksas pripildytas obuolių kubeliais. Negana to dar su maskarpone, kuri paprastą kepinį pakelia į kitą lygį. Žiupsnelis cinamono, pripildo namus jaukiais kvapais ir kodėl nesidžiaugti tokiais paprastais, žemiškais dalykais?…

Pastabos ir patarimai:
• jei norite, galite keksą kepti kaip pyragą, tik naudokite nedidelę kepimo formą. Skonis nuo to tikrai nenukentės.
• manau, kitą kartą šiek tiek sumažinčiau cukraus kiekį.


Obuolių keksas su maskarpone

Savaitgalį, artėjant vakarui… Kai saulė, vis dar pamažu, lyg nenorėdama pasitraukti iš dangaus, išgirdau žodžius „Jau temsta… Dienos trumpėja ir artėja ruduo“. Apsidairiau. Ir žiūrėjau į obelis, kurios apkibusios vaisiais,… Keksai ir keksiukai saldumynai, keksas, desertai, vaisiai, obuoliai, maskarponė European Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

170g miltų
½ arb.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
½ arb.š. cinamono
85g sviesto (kambario temperatūros)
125g maskarponės (kambario temperatūros)
180g cukraus
2 kiaušiniai
½ arb.š. vanilės ekstrakto
3 vidutinio dydžio obuoliai

Gaminimo instrukcijos

• Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
• Kepimo popieriumi išklokite 15x25 cm dydžio kekso kepimo formą.
• Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir cinamonu.
• Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
• Kambario temperatūros sviestą, maskarponę ir cukrų sudėkite į dubenį ir plakite apie 5-8 minutes.
• Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai išplakdami.
• Įpilkite vanilės ekstraktą ir dar kartą gerai išplakite.
• Suberkite miltų mišinį ir plakite ant mažiausio greičio iki vientisos masės.
• Įmaišykite obuolius.
• Supilkite masę į kepimo formą ir kepkite apie 45-60 min. arba kol įkišus medinį pagaliuką neliks tešlos gabalėlių.

Recepto šaltinis: omnomnom

1 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

1 Komentarų

Cinamoninis keksas su kreminiu sūriu – Svajojantis Olandas 12 rugpjūčio, 2020 - 2:16 pm

[…] gaminau obuolių keksą su maskarpone. Jame naudojama tik pusė indelio maskarponės. Kažkaip negerai, tiesa?… Tai štai! Yra […]

Atsakyti

Palikite atsiliepimą