Nekeptas citrininis sūrio tortas

Autorius Svajojantis Olandas

Apie receptą: lengvas, gaivus ir saldžiarūgštis sūrio tortas, kurio net nereikia kepti! Tai būtų desertas, kurio receptas tikrai keliautų į lengvai paruošiamų desertų sąrašą.
Tradicinis sausainių ir sviesto pagrindas keičiamas datulėmis, migdolais, kokosų drožlėmis, kokosų aliejumi ir šiek tiek druskos. Toks pagrindas yra minkštas, bet tvirtai laikantis savo formą, natūraliai saldus, netrupa ir yra labai skanus.

Pastabos ir patarimai:
• Jei naudosite jau minkštas datules, jų mirkyti nereikės.
• Migdolų riešutus galite keisti ir kitais riešutais.
• Aš grietinėlės neplaku iki labai standžių, tvirtų putų. Želatina, kuo puikiausiai atlieka savo funkciją ir tortas, kuo puikiausiai sustingsta. Taip kremas būna bent šiek tiek lengvesnio skonio.
• Tortą puoškite pagal savo norus arba pagal sezoną.

Nekeptas citrininis sūrio tortas

Apie receptą: lengvas, gaivus ir saldžiarūgštis sūrio tortas, kurio net nereikia kepti! Tai būtų desertas, kurio receptas tikrai keliautų į lengvai paruošiamų desertų sąrašą. Tradicinis sausainių ir sviesto pagrindas keičiamas… Saldumynai saldumynai, sūrio tortas, tortas, nekeptas, citrinos, citrinų sultys, miltelinis cukrus, gervuogės, datulės, graikiškas jogurtas, grietinėlė, kokosų aliejus, kokoso drožlės, kondensuotas pienas, kreminis sūris, migdolai, želatina European Atsispausdinti
Porcijos: 12 porcijų Paruošimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 3 Balsavo )

Ingredientai

Pagrindui:
1 stiklinės (150 g) migdolų riešutų
1 stiklinės (100 g) kokosų drožlių
200 g minkštų datulių be kauliukų
2 valg. š. kokosų aliejaus
žiupsnio druskos

Kremui:
1 valg. š. (10 g) želatinos
¼ stiklinės (65 ml) vandens
2 pakuočių (400 g) kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia Original“)
1 stiklinės (250 g) graikiško jogurto
½ skardinės (200 g) saldinto sutirštinto pieno
1 citrinos sulčių
2 citrinų nutarkuotų žievelių
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
½ stiklinės (70 g) miltelinio cukraus

Papuošimui:
100 g kreminio sūrio
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės
3 valg. š. miltelinio cukraus

citrinų
gervuogių
šviežių mėtų lapelių

Gaminimo instrukcijos

• Kepimo formos (24 cm skersmens, su atsegamu kraštu) dugną išklokite kepimo popieriumi.
• Kraštus (iš kepimo formos vidinės pusės) taip pat apjuoskite acetato juosta (arba kepimo popieriaus juostele ir galite prikabinti mažu gabalėliu lipnios juostos, kad laikytųsi tvirčiau).

Paruoškite pagrindą.

• Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir smulkinkite iki rupaus smėlio tekstūros.
• Suberkite į paruoštą kepimo formą, tolygiai paskirstykite ant dugno ir paspauskite delnais, suformuodami tvirtą vienodo aukščio torto pagrindą.
• Atidėkite į šalį.

Paruoškite sūrio kremą.

• Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks.
• Kreminį sūrį, graikišką jogurtą, saldintą sutirštintą pieną, citrinų sultis ir nutarkuotą citrinų žievelę sudėkite į dubenį.
• Išplakite iki vientisos masės.
• Išbrinkusią želatiną ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite, nes tuomet želatina nesustings!).
• Šiek tiek atvėsinkite ir lėta srovele supilkite į kremą, tuo pat metu kremą maišydami, kad želatina jame pasiskirstytų kuo tolygiau.
• Atskirame dubenyje grietinėlę ir miltelinį cukrų išplakite iki standžių (bet dar minkštų) putų.
• Lengvais judesiais įmaišykite į kremą.
• Paruoštą kremą supilkite ant torto pagrindo.
• Paviršių išlyginkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas arba geriausiai per naktį, kol sustings.

Paruoškite kremą papuošimui.

• Į plaktuvo indą sudėkite kreminį sūrį ir šiek tiek paplakite, kol suminkštės.
• Supilkite grietinėlę ir miltelinį cukrų.
• Elektriniu plaktuvu plakite iki standžių putų.
• Sudėkite kremą į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir išspauskite ant torto viršaus.

• Papuoškite citrinų gabalėliais, šviežiomis gervuogėmis ir šviežių mėtų lapeliais.

Recepto šaltinis: Saulėta virtuvė

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą