Moliūginiai energijos rutuliukai

Autorius Svajojantis Olandas

Artėjant rudeniui, aš visada labai laukiu ir moliūgų sezono. Kai anksčiau išgirsdavau apie moliūgų perteklių, niekaip nesuprasdavau kaip jo gali nereikėti ar jo nenorėti? Juk tai tokia daržovė iš kurios galima pagaminti tiek daug nuostabių ir gardžių patiekalų! Nuo troškinių iki desertų, sriubos dubenėlio ar moliūginės latte!

Moliūgas – viena mano mylimiausių ir universaliausių daržovių, iš kurios „gimsta“ nuostabūs receptai. Ir nors pamažu pradedu suprasti, kaip žmonės kartais jo nori „atsikratyti“, nes suprantu, kad užaugęs milžiniškas moliūgas, gali pamaitinti didelę šeimyną! Ir kartais tenka pasukti galvą kaip ir kur jį sunaudoti. Bet tai nekeičia mano požiūrio, nes viskas, kas gaminama iš moliūgo yra labai skanu!

Tad atėjus rudeniui, man norisi dalintis receptais, kurie atrado vietą mano virtuvėje. Ir šį kartą lengvas užkandis iš tinklaraščio „Ant medinės lentelės“, kuris kvepia rudeniškais aromatais… Žavios, drąsios (skamba beveik kaip iš serialo!), maisto tinklaraštininkės ir kūrėjos (ir ne tik tai!) receptai ir skoniai jau daug kam pažįstami ir atrasti, tad kviečiu išbandyti tuos, kurie dar neišbandė!

Apie receptą: skanus, lengvas ir maistingas užkandis. Nors gaminau juos pirmą kartą, bet tikrai ne paskutinį! Galima tokį rutuliuką suvalgyti, kai nėra laiko gaminti pusryčius. Vienas rutuliukas ir puiki naujos dienos pradžia! Neužtrunka daug laiko pasigaminti ir patogu pasiimti su savimi.
Moliūgas, sustiprintas kvapniais vanilės, cinamono ir muskato kvapais, tikrai sukurs malonią rudens pradžią…

Pastabos ir patarimai:
• Aš vietoje kokoso miltų naudojau kokoso drožles. Tiesiog susmulkinau maisto smulkintuvu ir viskas.
• Riešutų sviestą rinkitės tokį, kuris jums labiausiai patinka.
• Riešutų sviestas turi būti skystas! Jei jūsų turimas yra per tirštas – pašildykite puode kartu su klevų sirupu ar medumi, kol suskystės.
• „Aš juos papildomai dar apvoliojau cukraus ir cinamono mišinyje, bet tai – tik dėl grožio ir tikrai nebūtina.“ (autorės pastaba)
• Moliūginius rutuliukus galima ir užšaldyti.
• Man išėjo 570g masės ir 12 rutuliukų, kurių svoris buvo apie 47 – 48g. ( net svėriau! 😛 ). Bet žinoma svoris gali ir skirtis.
• Riešutų sviesto įdėjau 100g.
• Mano naudojamas saldiklis buvo agavų sirupas (60 – 70g.).


Moliūginiai energijos rutuliukai

Artėjant rudeniui, aš visada labai laukiu ir moliūgų sezono. Kai anksčiau išgirsdavau apie moliūgų perteklių, niekaip nesuprasdavau kaip jo gali nereikėti ar jo nenorėti? Juk tai tokia daržovė iš kurios… Desertai moliūgas, užkandžiai, desertas, sveikesni desertai, , sveikesni užkandžiai,daržovės, avižiniai dribsniai, moliūgo tyrė, riešutų sviestas, kokosas, kokoso miltai, avižiniai miltai, agavų sirupas, medus, klevų sirupas, cinamonas, imbieras, muskatas, be gliuteno, gyvulinės kilmės European Atsispausdinti
Porcijos: 5-8 Paruošimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

2 stiklinių (280g) avižinių dribsnių (geriausia – viso grūdo)
120g moliūgų tyrės*
4 valg.š. klevų, agavų sirupo arba medaus
3 valg.š. riešutų sviesto
2 valg.š. kokoso miltų (arba kokoso drožlių)
1 arb..š. cinamono
¼ arb.š. malto imbiero
žiupsnelio vanilės
žiupsnelio muskato riešuto

Gaminimo instrukcijos

• Avižinius dribsnius ir kokoso drožles sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki miltų tekstūros.
• Dubenyje sumaišykite: avižinių dribsnių miltus, kokoso miltus, vanilę, cinamoną, imbierą, muskatą.
• Inde sumaišykite moliūgų tyrę su skystu riešutų sviestu ir klevų sirupu.
• Suberkite miltų mišinį prie skystų ingredientų ir gerai išmaišykite.
• Rankomis suformuokite rutuliukus gerai suspausdami, kad neliktų oro.
• Padėkite rutuliukus į šaldytuvą kelioms valandoms, kol sustings ir sutvirtės.
• Sustingusius rutuliukus apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.
• Laikykite šaldytuve, sandariame indelyje iki savaitės, arba užšaldykite – taip sveikas užkandis visada bus po ranka.

*Moliūgą supjaustykite gabalais, išimkite sėklas ir šiek tiek patepkite aliejumi. Dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas taps minkštas. Tai gali trukti apie 45 – 50 minučių. Bet visada galite patikrinti šakutės pagalba. Jei šakutė lengvai įsminga į moliūgo gabalėlius – viskas, moliūgas iškepė. Išėmę iš orkaitės, nulupkite odelę. Moliūgą dėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės – tyrės.
Jei norite ir, jei reikia tirštesnės moliūgo tyrės, galite į kiaurasamtį, ištiestą marlės audeklu, sudėti jau sutrintą moliūgo tyrę ir leisti per naktį nuvarvėti skysčiui.

Recepto šaltinis: Ant medinės lentelės

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą