Itališkas omletas su špinatais ir fetos sūriu (frittata)

Autorius Svajojantis Olandas

Jei namuose turite užsilikusių įvairių likučių: daržovių, sūrio, grybų ar dar ko nors, kas laukia savo eilės, pabandykite išsikepti šį itališką omletą. Juk tikriausiai kiaušinių namuose ir taip turite! Juk turite, tiesa?… Jei ne – nukeliaukite iki parduotuvės (arba užsisakykite internetu), nes be kiaušinių dėžutės prireiks dar kelių ingredientų, kurių prireiks šiam patiekalui.

Jei įmušti kiaušinius į keptuvę (įkaitintą!) jau moka visi. Arba kiaušinius „sumakaluoti“ su trupučiu pieno ir išsikepti kiaušinienę, tai čia… Čia prireiks šiek tiek daugiau įgūdžių. Ir laiko.

Toks omletas kepamas keptuvėje ir dažnu atveju pabaigiamas kepti orkaitėje. Tad prireiks keptuvės, kurią galite „pašauti“ į orkaitę.
Pats patiekalas paprastas, tačiau sotus ir pilnas skonių. Su skirtingais priedais, galite pasigaminti vis kitokį variantą, kuris džiugins ne tik skrandį, bet ir akis. O sklindantys kvapai ir naudojamos žolelės tik dar stipriau įaudrins visus receptorius.

Jei jau pasiruošėte šiai „skonių audrai“, tai pasiraitokite rankoves ir pirmyn!

Apie receptą: sotus ir gardus pusryčių variantas pagardintas prieskoniais. O feta ir špinatai taip puikiai dera, kad tam net nereikia atskirų apibūdinimų.

Pastabos ir patarimai:
• Rekomenduojama turėti keptuvę, kurią galima įdėti į orkaitę. Bet net ir jos neturint galima išsikepti šį omletą.
• Sotus patiekalas sotiems pusryčiams. Tačiau, jei esate labai alkani, šį omletą palikite kitam kartui, nes pagaminti užtruks šiek tiek ilgiau laiko.
• Nebijokite eksperimentuoti ir keisti ingredientus. Taip išgausite skirtingą skonį.
• Omletas skanus ir atvėsęs. Bet aš visada balsuoju tik už karštą maistą.


Itališkas omletas su špinatais ir fetos sūriu (frittata)

Jei namuose turite užsilikusių įvairių likučių: daržovių, sūrio, grybų ar dar ko nors, kas laukia savo eilės, pabandykite išsikepti šį itališką omletą. Juk tikriausiai kiaušinių namuose ir taip turite! Juk… Apkepai pusryčiai, omletas, apkepas, kiaušiniai, špinatai, feta, sūris, grietinėlė, muskatas, raudonėlis, svogūnų laiškai, kietasis sūris, česnakas, pirpirai European Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

5 didelių kiaušinių
¼ stiklinės (65ml) grietinėlės
¼ arb.š. druskos
½ arb.š. maltų juodųjų pipirų
¼ arb.š. malto muskato
1 arb.š. džiovintų raudonėlių
ryšelio svogūnų laiškų
100 g fetos sūrio
50 g tarkuoto kietojo sūrio
4 valg.š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
2 česnako skiltelių
100 g špinatų

Gaminimo instrukcijos

• Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, grietinėlę, druską, juoduosius pipirus, muskatą ir džiovintą raudonėlį.
• Suberkite smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, trupintą fetos sūrį bei tarkuotą kietąjį sūrį.
• Išmaišykite.
• Atidėkite į šalį.
• Keptuvėje (18 cm skersmens), turinčioje karščiui atsparią rankeną, įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus.
• Suberkite smulkintą svogūną ir pakepkite jį kartais pamaišydami, virš vidutinio dydžio ugnies, kol suminkštės.
• Suberkite smulkiai kapotą česnaką, tada pakepkite dar minutę.
• Suberkite špinatus ir pakepkite labai trumpai, kol jie suminkštės, tačiau nepraras savo žalios spalvos.
• Išimkite daržoves iš keptuvės ir atidėkite į šalį, kol truputį pravės.
• Keptuvę praskalaukite ir nusausinkite.
• Orkaitę įkaitinkite iki 180° C temperatūros.
• Išvalytoje keptuvėje įkaitinkite dar 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus.
• Prieš pat kepdami (ne anksčiau!), šiek tiek pravėsusias daržoves suberkite į kiaušinių plakinį ir išmaišykite.
• Supilkite į keptuvę ir tolygiai paskirstykite joje.
• Ugnį sumažinkite.
• Kepkite nuolat stebėdami kepamą omletą.
• Kiaušiniams kraštuose pradėjus tirštėti, atsargiai pakelkite omletą mentele iš vienos pusės ir leiskite nesutirštėjusiems kiaušiniams nubėgti nuo viršaus į keptuvės apačią.
• Tą patį keliskart pakartokite, atsargiai mentele pakeldami vis kitą omleto pusę.
• Kepkite apie 7-10 minučių, kol omleto kraštai taps tvirti, o vidurys liks vis dar šiek tiek skystas.
• Perkelkite keptuvę su omletu į įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 15-20 minučių, kol omletas visiškai sutvirtės ir jo paviršius gražiai apskrus.
• Iškepusį omletą kelias minutes vėsinkite keptuvėje.
• Tuomet supjaustykite gabalėliais ir patiekite dar šiltą.

Recepto šaltinis: Saulėtos virtuvės „Pusryčių knyga”

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą