Apie receptą: man tikrai labai patinka grietinėlės padažas! O, kai ten atsiduria dar ir maskarponės sūris su garstyčiomis – tai yra dvigubai geriau! Padažo tikrai nemažai. Bet jis toks skanus! Norisi skanauti ir vieną, bet aš mieliau renkuosi makaronus! Ir vėl! Bet jie taip tinka ir taip skanu, kad kitaip ir būti negali! Nors ne – meluoju! Kitą dieną valgiau ir su grikiais! Mmm… Mano nuomone puikiai dera! Nors, jei raukotės nuo tokių keistų derinių, geriau pasirinkite sau priimtiną variantą! Tuo labiau, kad čia viskas taip paprastai pagaminama!
Pastabos ir patarimai:
• Aš triušį, pabarstęs druska ir pipirais, palikau per naktį, bet tai tikrai nėra būtina.
• Naudokite didelį ir gilų kepimo indą. Taip bus paprasčiau ir lengviau.
• Baltąjį vyną galite keisti sultiniu ar tiesiog vandeniu. Tačiau sūrumą pasireguliuokite pagal savo skonį.
• Galite naudoti ir visą indelį maskarponės sūrio. Taip padažas bus dar tirštesnis.
• Jei norite, grietinėlę, maskarponės sūrį ir garstyčias, galite pakaitinti atskirame, nedideliame prikaistuvyje. Ingredientai greičiau susimaišys tarpusavyje ir beliks tik viską supilti į kepimo indą. Bet taip daryti nėra būtina, nes ingredientai susijungs troškinimo metu. Reikės tik daugiau ir geriau pamaišyti pačioje pradžioje.
• Galima naudoti ir šviežią čiobrelį.
Ingredientai
1 triušis ( "Lapino puota" )
300 ml baltojo vyno
250 g daržovių sultinio
200 ml riebios grietinėlės
150 g maskarponės sūrio
4 česnako skiltelės
2 arb.š. džiovinto čiobrelio
1 valg. š. grūdėtų garstyčių
2 arb.š. druskos
½ arb.š. pipirų
aliejaus
Gaminimo instrukcijos
• Triušį supjaustykite gabalėliais, apibarstykite druska, šviežiai maltais pipirais ir atidėkite į šalį.
• Ant vidutinio stiprumo ugnies, įkaitinkite didelę ir gilią keptuvę (arba troškinimo indą) su šlakeliu aliejaus.
• Triušio gabalėlius gerai apkepinkite iš visų pusių.
• Suberkite smulkintą česnaką ir šiek tiek apkepinkite, kol česnakas paskleis savo aromatą.
• Supilkite sultinį, baltąjį vyną ir džiovintą čiobrelį.
• Keptuvę uždenkite dangčiu ir leiskite troškintis apie 50 min.
• Po 50 minučių supilkite grietinėlę, sudėkite maskarponės sūrį ir kupiną šaukštą garstyčių.
• Jei reikia, pagardinkite druska ir šviežiai maltais pipirais.
• Viską išmaišykite ir leiskite dar pasitroškinti apie 10 minučių.
• Viskas.
• Patiekite su makaronais, bulvių koše ar kitu garnyru bei nepamirškite salotų ar kitų daržovių.
• Skanaus!
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Lapino Puota“.