Triušienos dešrelės su bulvių koše ir pelėsiniu sūriu bei obuolių ir pelėsinio sūrio salotomis

Autorius Svajojantis Olandas

Šiandien taip norėjau, ko nors paprasto… Sotaus, karšto ir žinoma skanaus maisto! Norėjau ir salotų. Gaivių, skanių ir be didelių įmantrybių. Kaip supratote, norėjau skanaus naminio maisto.

Nenorėjau per ilgai užtrukti, tad į pagalbą „pasikviečiau“ tuos, kuriais esu užtikrintas ir pasitikiu. Šį kartą taip sutaupiau laiko ir turėjau skanius pietus.

Pasirinkau triušienos dešreles, kurių puiki sudėtis, net 97,5% mėsos, nenaudojami jokie sintetiniai dažikliai, konservantai ar kiti neaiškūs maisto priedai! Man beliko jas tik išvirti ir pasiruošti kitus ingredientus. Šiek tiek virimo, šiek tiek pjaustymo ir ant stalo puikavosi skanūs ir sotūs pietūs!

Apie receptą: švelnaus skonio triušienos dešrelės, skaniai derėjo su bulvių koše. O, kadangi ji pagardinta išraiškingu „Gorgonzolos“ pelėsiniu sūriu, buvo dar skaniau! Nors į košę įmaišyti pelėsinio sūrio dar nebuvau bandęs, bet kartoti tikrai verta! Tai sukuria paprastai bulvių košei išraiškingesnio skonio.
O prie viso to labai norėjau paprastų salotų. Ir nors jos pavyko ne visai „paprastos“, bet puikiai čia tiko ir derantys ingredientai sukūrė skanų skonių žaismą.

Išbandykite ir Jūs, jei norite skanių pietų, nes idėjos visai čia pat…

Pastabos ir patarimai:
• Bulves išviriau pasūdytame vandenyje, todėl papildomai bulvių košės nesūdžiau. Jei Jums trūks sūrumo, ragaukite iki, kol pasieksite norimą skonį.
• Pelėsinio sūrio naudokite tiek, kiek norite, ar tiek, kiek turite. Jo kiekį galite didinti arba mažinti.
• Jei sumaišius visus ingredientus, Jums atrodys, kad košė per mažai karšta, viską galite atlikti ir ant įjungtos ugnies. Taip bulvių košė nepraras šilumos.
• Salotų išeina tikrai nemažai. Visas didelis dubuo. Tikrai užteks keliems valgytojams. Atsižvelkite į tai prieš gamindami salotas.
• Pelėsinio sūrio kiekį salotose taip pat galite didinti arba mažinti.
• Mano naudojamas „Gorgonzola“ sūris buvo ganėtinai minkštas. Jis puikiai tiko bulvių košei, nes labai greitai įsimaišė. Salotoms galite naudoti kitą sūrio rūšį, jei Jums atrodo, kad taip bus geriau ir skaniau. Man tiko ir šis variantas, nes sūris maloniai tirpo burnoje.
• Jei norite, obuolius galite keisti kriaušėmis.
• Jei neturite česnako granulių, galite naudoti šviežią česnaką.
• Majonezą galite keisti kitu ingredientu ar padažu, jei Jums toks variantas per riebus.


Triušienos dešrelės su bulvių koše ir pelėsiniu sūriu bei obuolių ir pelėsinio sūrio salotomis

Šiandien taip norėjau, ko nors paprasto… Sotaus, karšto ir žinoma skanaus maisto! Norėjau ir salotų. Gaivių, skanių ir be didelių įmantrybių. Kaip supratote, norėjau skanaus naminio maisto. Nenorėjau per ilgai… Karštieji patiekalai triušiena, karštieji patiekalai, užkandžiai, dešrelės, salotos, pekino kopūstas, bulvės, bulvių košė, Gorgonzola sūris, pelėsinis sūris, obuoliai, saulėgrąžos, majonezas, krapai, petražolės, sviestas, morkos, česnakų granulės, prieskoniai European Atsispausdinti
Porcijos: 2-4 porcijos
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 3 Balsavo )

Ingredientai

250 g triušienos dešrelių ( naudojau „Kitchen Me“ )

Bulvių košei:
600 g bulvių
120 ml pieno
100 g pelėsinio sūrio ( naudojau „Gorgozola“ )
50 g sviesto

Patiekimui:
lydyto sviesto
žiupsnelio pipirų
krapų, petražolių ar kitų žalumynų
pelėsinio sūrio

Salotoms:
660 g pekino kopūsto
100 g pelėsinio sūrio ( arba pagal norus )
2 vidutinės morkos
2 obuoliai
40 g saulėgrąžų ( arba pagal norus )
majonezo
žiupsnelis pipirų
žiupsnelis česnakų granulių

Gaminimo instrukcijos

Bulvių košė:
• Bulves nulupkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje, kol bus minkštos, t.y. pilnai išvirusios.
• Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir trinkite.
• Pieną pašildykite ir taip pat supilkite į bendrą masę.
• Trinkite, kol bulvės pilnai susimaišys su kitais ingredientais bei masė taps glotni ir vientisa.
• Paruoštą bulvių košę patiekite į lėkštę ar kitą indą, apipilkite lydytu sviestu ir apibarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, žalumynais bei pelėsinio sūrio gabaliukais.

Salotos:
• Pekino kopūstą gerai nuplaukite, šiek tiek nusausinkite ir supjaustykite.
• Suberkite į didelį dubenį.
• Morkas sutarkuokite burokine tarka ir taip pat suberkite į dubenį.
• Obuolius nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis ar gabalėliais.
• Suberkite prie kitų ingredientų.
• Saulėgrąžas šiek tiek pakepinkite, atvėsinkite ir suberkite į bendrą indą.
• Salotas apibarstykite pelėsinio sūrio gabalėliais, šviežiai maltais pipirais ir česnakų granulėmis.
• Įdėkite majonezo ir viską gerai išmaišykite.
• Patiekite ir skanaukite.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Kitchen me

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą