Jautienos troškinys

Autorius Svajojantis Olandas

Apie receptą: sodrus, sotus troškinys, kuriame susitinka rudenio skoniai: bulvės, moliūgai, morkos ir dar daug kitų gėrybių gali patekti į šio troškinio indą. Nors visų šių gėrybių galima įsigyti beveik bet kuriuo sezono metu. Bet, ar gali būti geriau nei iš savo daržo ir sodo atkeliavusios daržovės? Tikiu, jų tikrai Jums netrūksta. Ir dar ilgai netruks… Tad leiskite sau pasimėgauti šildančio maisto aromatais ir skoniais, jau dabar! Na, bet jei nuspręsite dar palaukti, prisiminkite šį troškinį ir gaminkite.

Pastabos ir patarimai:
• Jei labai norite ir kitaip neišeina, jautieną galite keisti kiauliena.
• Kepimo indą, geriau naudoti tokį, kurį vėliau galėsite pašauti į orkaitę.
• Etapą, kuriame apkepama mėsa, galite ir praleisti.
• Mėsą kepkite per kelis kartus ir taip, kad gabalėliai vienas su kitu nesiliestų. Taip mėsa geriau apskrus.
• Svogūnus pjaustykite pluksnelėmis. Bet tai nėra būtina.
• Kiek laiko užtruks išsitroškinti mėsai, priklauso nuo mėsos kokybės.
• Jei mėsa minkšta ir byranti, vadinasi troškinys paruoštas. Bet kuo ilgiau troškinasi, tuo skaniau.
• Orkaitę, galima išjungti ir ten palikti troškinį, kol ateis laikas valgyti. Taip troškinys vis dar bus šiltas ir skanus.


Jautienos troškinys su Guinness alumi

Apie receptą: sodrus, sotus troškinys, kuriame susitinka rudenio skoniai: bulvės, moliūgai, morkos ir dar daug kitų gėrybių gali patekti į šio troškinio indą. Nors visų šių gėrybių galima įsigyti beveik… Karštieji patiekalai troškinys, alus, jautiena, Guinness, morkos, bulvės, svogūnai, česnakai, grūdėtos garstyčios, čiobrelis European Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

1kg jautienos
440ml alaus
4 morkų
3 bulvių
2-3 didelių svogūnų
2 skiltelių česnako
2valg.š. miltų
2 lauro lapų
2valg.š. pomidorų padažo
2valg.š. sviesto
2valg.š. aliejaus
1valg.š. grūdėtų garstyčių
1valg.š. rudojo cukraus
pluoštelio šviežių čiobrelių
druskos
pipirų

Gaminimo instrukcijos

• Jautieną supjaustykite maždaug 5cm dydžio gabalėliais.
• Nusausinkite, kad mėsa kepant skrustų, o ne troškintųsi.
• Pagardinkite druska ir pipirais.
• Keptuvėje ar didesniame puode (geriausia tokiame, kurį vėliau galėsite dėti į orkaitę) virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą kartu su aliejumi.
• Dalimis, per kelis kartus, sudėkite jautienos gabalėlius taip, kad jie vienas su kitu nesiliestų ir apkepinkite.
• Apkepintą mėsą atidėkite į šoną.
• Į tą patį indą sudėkite pjaustytus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės.
• Įdėkite ½ arb.š. druskos, rudojo cukraus ir kepinkite apie 15 minučių, kol svogūnai karamelizuosis.
• Į apkepusius svogūnus suberkite smulkintą česnaką ir miltus.
• Kepkite apie 2 minutes, kol miltai apkeps.
• Į kepimo indą grąžinkite apkepusius mėsos gabalėlius, stambiais gabalais pjaustytas daržoves ir visus likusius ingredientus.
• Pagardinkite druska.
• Uždenkite indą dangčiu, leiskite užvirti ir pašaukite indą į 160 ᵒC temperatūros įkaitintą orkaitę.
• Troškinkite apie 2-3 valandas.
• Troškinį traukite iš orkaitės ir patiekite.
• Šalia galima patiekti čiabatos, dar papildomai šviežių daržovių arba valgyti vieną.

Recepto šaltinis: Širšių lizdas

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą